digitalpress blog

„Nyomtatásban áll, nem lehet letagadni” (Émile Zola)

Lakosi Richárd tervezte a következő munkát, egy katalógust a Büttner Bormanufaktúra számára.

b2

Igazi élmény egy ilyen szép munka kivitelezése, ami leköveti a trendeket, azonban mással össze nem keverhető, saját atmoszférával rendelkezik. Úgy gondoljuk, hogy meghatározó kritériuma a jó tervezőgrafikának, hogy a kor elvárásaihoz mérten készítsen valami egyedit.

b11

A keretek átléphetők egy jó indokkal. Az oldalak hajlása miatt megtörő átfutó képek sok esetben fejfájásra adnak okot, de a grafikus előnyt kovácsolt ebből a tulajdonságból. Az ötletes képválasztással még hangulatosabb, dimbes-dombos hatást ért el.

b12

Kétféle kreatív alapanyagot választott ki az ügyfél: a borító Nettuno Oltremare, egy finom bordázatú kék papír, a belív pedig Keaycolour 100% Recycled Particles Snow, ami diszkréten, világos-cirmos foltokkal utal az anyag újrahasznosított jellegére. Mindkét papír elegáns, adatveszteség nélkül lehet rá nyomtatni és finoman vesz vissza a festékek fényéből.

b1

A kiadványt omegakapoccsal tűztük össze, ami azon túl hogy még különlegesebbé teszi a látványt, biztosítja a mappába való lefűzhetőséget is.

b9

b10

b4

(fotó: digitalpress)

Színes papír használatánál érdemes kevés nyomtatott felületet alkalmazni. Egy szép címsort, emblémát (akár fehérrel is), más esetben könnyen elnyomhatja egymást a hangsúlyos grafika és a hangsúlyos alapanyag. Ha a két komponens hagyja egymást lélegezni, ahogy ebben az esetben is, az kiemeli és megsokszorozza a tartalmi szépséget. 

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info