digitalpress blog

„Nyomtatásban áll, nem lehet letagadni” (Émile Zola)

Elkészült legújabb papírminta-katalógusunk, ami a bővített papírválasztékon túl több újdonságot is tartogat számotokra.

katalogus01

Új katalógusunk A6 méretű, közel 200 féle papírt tartalmaz, közötte 125 féle kreatív papírt. Legyen poszteranyag, öntapadó műanyag, áttetsző vagy csillogó papír, a benne található anyagok mindegyikéből elegendő mennyiséget tartunk fenn saját raktárunkban.

katalogus02

A katalógus elkészítése, összehordása, nyomtatása önmagában is hatalmas munka volt. A legtöbb ívet az extra színek miatt négyszer tettük vissza a nyomdagépbe (arany, ezüst, fehér, lakk). A cseppformáknak az egyvonalból való elmozdulása jelzi, hogy bizony a többször visszatett ívet nem lehet már teljesen ugyanoda pozicionálni (csak CMYK és valamelyik ötödik színt nyomtatható egy lépésben).

katalogus03

Minden papírra (néhány kivételtől eltekintve) ugyanazt a grafikát nyomtattuk. Az általunk választott grafika inkább praktikus döntések eredménye, ugyanis található rajta fotó, flekk, pozitív és negatív szöveg, vonalas grafika, digitális lakk, arany, ezüst és fehér szín, hogy a hordozó kiválasztásában a legnagyobb segítséggel tudjon szolgálni. Célunk az volt, hogy a kinyomtatandó munka jellegéhez viszonyítva a katalógus megjósolhatóvá tegye a leendő nyomat látványát - ezzel lerövidítve a kísérletezés fázisát és csökkentve a próbanyomatok számát.

gold02

Mivel már fehér és ezüst színnel is tudunk nyomtatni, ezért új katalógusunkban még nagyobb választékát kínáljuk a színes papíroknak, amikre fehér mintát nyomtunk a kép inverzét felhasználva - hiszen a sötét tónusú papírokon nem látszanak a színek.

fekete01

fekete02

Katalógusunk ékköve egyértelműen a prémium minőségű, extravagáns Gmund-sorozat. Az egyedi felületek, eltérő színű oldalak rengeteg kreatív felhasználási lehetőséget rejtenek. Az árnyalatbeli különbségek miatt a különböző oldalú papíroknak mindkét oldalát megnyomtattuk.

gmund01

gmund02

gmund03

gmund04

A katalógust személyesen a nyomdánkban lehet megtekinteni, de akár saját példányt is vásárolhattok belőle, ára 10000 Ft+áfa. 

(Fotó: digitalpress)

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info