digitalpress blog

„Nyomtatásban áll, nem lehet letagadni” (Émile Zola)

Speciális nyomtatóval bármely CMYK színnek elkészíthetjük zománcos, arany vagy ezüst fényű árnyalatát. Abban az esetben ajánlott az alkalmazása, amikor változó adat miatt nehézkes vagy költséges lenne a klisékészítés, de szeretnénk különlegessé tenni a terméket és egy plusz ingert vinni a látványba.

metal1

A színek beállítása: a válaszott CMYK szín felé tegyünk új layeren Gold vagy Silver nevű új színt ("swatches" fülnél "new swatch", CMYK:0/100/0/0, spot color) és állítsuk overprintre. A nyomtatni kívánt részek vektorosak legyenek!

Az így kapott színek teljesen egyediek, érdemes kísérlezetni az arányokkal, nyomtatni magunknak egy color palettát a lehetséges árnyalatokból, variációkból és aszerint dönteni.

metal2

(fotó: digitalpress)

Ideális esetben már a tervezésnél figyelembe kell venni, hogy az adott grafikát majd ezzel a technológiával fogjuk nyomtatni. Műfajtól függetlenül törekedni kell arra, hogy a kész terméket lássuk a lelki szemeink előtt, annak minden összetevőjével számoljunk és tartsuk a grafikával egyenrangúnak.

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info