Üzleti feltételek

Vállalási és fizetési feltételek

Vállalási feltételek


Minden megrendelőnknek lehetőséget biztosítunk, hogy nyomás előtt egy próbaíven győződjön meg arról, hogy az általa készített file a digitális nyomtatással milyen lesz (nyomtatónk rendszeresen színkalibrált, azonban a technológiából adódóan az ofszetnyomtatástól eltérő eredményt ad). Papírmintakatalógusunkat is úgy készítettük el, hogy az ne csak a papírok jellegét (színét, grammsúlyát, felületét stb.), hanem az azokon megjelenő nyomatképet is megmutassa, ezért a nyomtatás minősége a papír kiválasztásakor nagyrészt előre látható lesz. Ennek alapján, illetve a próbanyomat ismeretében eldöntheti, hogy kéri-e a nyomtatást vagy sem, de a próbaként elkészült nyomatokat ki kell fizetnie. Az ügyfél kérésére a gép nyomási görbéjén állíthatunk ugyan, de nem biztos, hogy ez számára megfelelő eredményt hoz és természetesen költséggel jár. Amennyiben lemond a próbanyomásról, úgy tekintjük, hogy a munkát látatlanban megrendelte, és az ő kockázata az esetleges szöveg- illetve layerhiba vagy színeltérés, ami adódhat a technológiából, de adódhat CMYK-RGB, UCR-GCR beállítási hibából is, ami pdf-file esetén előlünk rejtve maradhat. A személyes ellenőrzés helyettesíthető szín- vagy nyomási mintával, ennek birtokában csak akkor nyomjuk ki a munkát, ha az eltérés minimális tűrésen belül marad, egyébként leállunk, és erről értesítjük a megrendelőt.

Xerox 1000-es nyomtatónk EA-toner technológiájú, az 5000-es pedig hővel és szilikonolajjal fixál. Általános tapasztalat, hogy minél terheltebb (sötétebb) a nyomat, annál több olajat használ a gép az adott területen. Ez egyrészt a terheltebb (sötétebb) felületeken fényesebb jelleggel látható, másrészt a fóliázást vagy laminálást megnehezítheti, esetleg lehetetlenné teheti. Az olajosság ugyan idővel csökken és száradási idő biztosításával a tapadás elősegíthető, azonban az ilyen jellegű nyomatok fóliázását csak feltételesen vállaljuk.

Minden esetben kérünk írásos megrendelést. Az e-mailen leadott anyagok elkészüléséről a megrendelőt levélben értesítjük.

Munkáinkat határidős, illetve érkezési sorrendben készítjük el. A kiajánlott határidők betartását műszaki okok hátráltathatják, és bár törekszünk erről megrendelőinket értesíteni, ennek elmaradásáért és az esetleges késésért kártérítési felelősséget nem vállalunk!

Az e-mailben küldött állományok mérethatára levelenként 9 MB. Kérjük, hogy nagyobb csatolmányokat küldjenek közvetlenül szerverünkre vagy használják valamelyik fájlküldő szolgáltatást!

Javasolt fájlformátumok

Programok szerint
Wordből, Excelből, PowerPointból: pdf
Rajzolóprogramokból (Illustrator, CorelDraw! stb.): EPS, TIF, PDF/X-3
Kiadványszerkesztő programokból (Quark, InDesign, stb.): PDF/X-3
Képszerkesztő programokból (Photoshop, Photostyler stb.): TIF (egy layeres, LZW tömörítéssel), JPG (nem progresszív!), kompozit EPS (CMYK színmódban)

Kiadványtípusok szerint
Névjegyek, képeslapok, szórólapok stb. (azaz 1 eredetiről több másolat): 1 példányt kérünk az elő- és hátoldalból (ha van), mi felmontírozzuk
Fényképek, portfoliók stb. (azaz különböző eredetikről 1-1 másolat): lehetőség szerint összefűzött PDF-et kérünk (egy PDF-en belül csak azonos méretű oldalak lehetnek), vagy TIF, JPG (de nem progresszív!).
Könyv, prospektus, katalógus stb. (azaz többoldalas eredetiből egy vagy több másolat): oldalsorrend szerint összefűzött PDF-eket kérünk 3 mm kifutóval és vágójellel (irkafűzött kiadvány esetén az oldalszám néggyel osztható legyen).
CD, DVD: RGB színmódú jpg fájl. A korongra szánt képek közepét nem kell kivágni, mert azt a program automatikusan elvégzi.
Borítéknyomtatás: CMYK vagy grayscale PDF, TIF vagy JPG fájl.
Poszternyomtatás: kifutó vagy keret nélküli TIF, JPG, PDF/X-3.

A PDF minden esetben kompozit, PDF/X3 és printerre optimalizált legyen! Eltérő formátumok esetén 300 Ft szerkesztési díjat számítunk fel.

Fizetési feltételek


Cégünk a megbízásokat elsősorban készpénzes fizetéssel teljesíti. Természetesen előzetes egyeztetés alapján előreutalással is lehet fizetni, ez esetben a számla kiegyenlítése meg kell hogy előzze a munka átvételét.

Amennyiben az utalást az ügyfél a helyszínen kezdeményezi, akkor a következő két módot kínáljuk:

1. Amennyiben az ügyfél rendelkezik átutalási jogosultsággal és az átutaláshoz nem szükséges célszoftver, biztosítunk számára egy számítógépet, amelyről az interneten kapcsolatba léphet a bankjával és a kiállított számlánk alapján az átutalást teljesítheti. A tranzakció elfogadásáról a bank igazolást ad, amit kinyomtatunk. Az igazolás ellenében a munka elvihető.

2. Átutalási jogosultság ill. célszoftver hiányában a számlát az ügyfél cégéhez faxon vagy e-mailen elküldjük, ahol az átutalást teljesítik. A visszafaxolt vagy e-mailen visszaküldött igazolás ellenében a munka elvihető.

Bankkártyával fizetés lehetőségeBank- és hitelkártyát is el tudunk fogadni (Mastercard, Eurocard, VISA, VISA Electron stb.).

Oldalunk cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény érdekében. További info